Vandreferie i Frankrig

Frankrig har meget at byde på, når det gælder vandring. Landet er stort, og du finder alt fra rå Atlanterhavskyst til blide Middelhavsstrande, fra Alpernes sneklædte toppe til Pyrenæernes stejle massiver, varme dale med vindyrkning i Alsace, Champagne, Loire og mange skønne byer overalt.
I dette store land findes et væld af pilgrimsruter i selve Frankrig, men selvfølgelig også de ruter, der begynder i andre lande og går gennem Frankrig. Ud over disse kendte og søgte ruter er der mange andre skønne muligheder.
Vi er faldet over området ved Cahors i Lot-dalen. Her ligger naturreservatet Causses du Quercy, der i 2017 fik betegnelsen ’Unesco Global Geopark’ pga. en helt usædvanlig geologi. Geoparken er også kendt for sin stjerneklare ’dark sky’.
Her har der levet mennesker i mindst 29.000 år – det er dokumenteret i Grotte du Pech Merle med vidunderlige hulemalerier. I området finder vi mange skønne småbyer, klostre og borge med en historie, der går tilbage til middelalderen. Naturen er betagende, og floderne Lot og Célé samt gamle æselstier væver hele egnen sammen.